Kijevo - konstituirano općinsko vijeće

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici novoizabranog kijevskog Općinskog vijeća za novog načelnika općine izabran je Stanko Gojević iz HDZa, stranke koja je na izvanrednim izborima održanima 14. prosinca osvojila više od 90 posto glasova, tj. deset vijećničkih mjesta .

Jedno mjesto osvojila je lista Hrvatskog bloka.

Izborom novog općinskog čelništva prestala je dužnost povjerenika na koju je Vlada svojim rješenjem u listopadu lani imenovala Ivanu Klarić-Kukuz. Kijevsko Općinsko vijeće raspušteno je lani u srpnju kada su šestorica vijećnika HDZ-a i HSP-a dala neopozive ostavke.

Novi načelnik općine Kijevo, ujedno i predsjednik Općinskog vijeća jer je riječ o općini do 3000 stanovnika, rekao je da će zajedno s danas imenovanim dogradonačelnikom Ivanom Stjepanom Bajanom tu dužnost obavljati volonterski, kako je prije izbora i najavio, zauzimajući se za brži i cjelovitiji razvoj toga kraja.

Utemeljiteljskoj sjednici kijevskog Općinskog vijeća bili su nazočni i brojni gosti, među kojima i šibensko-kninski dožupan Miho Mioč, predstojnik Ured državne uprave Šibensko-kninske županije Zoran Petković, te kninski gradonačelnik Vinko Marić.

(Hina) avuk vkn

Pročitajte više