Kineski glazbenici oduševili pulsku publiku u Areni

Foto: Silk Road Festival

NEKI od najpoznatijih eksponenata kineske glazbene scene oduševili su pulsku publiku krajem prošlog tjedna na Silk Road Festivalu koji se po prvi put održao na ovim prostorima, a u cilju jačanja prijateljstva između Kine i Hrvatske.

Glazbena senzacija i vrhunski svjetski pijanist Muye Wu svojim je nastupom uveo publiku u ozračje pulske noći i još jednom dokazao zašto nosi titulu "zlatni prst".

S druge strane, iznimno cijenjen new age glazbenik i kompozitor Zhihui Li sa svojim timom instrumentalista i vokalnom izvedbom Nan Ni predočio je publici svoj nastup s elementima geografije na jedinstven i inovativan način.

Da je Haya band jedan od najcjenjenijih bendova u Kini, čiju glazbenu interpretaciju prožimaju mongolski elementi, vidjelo se i u reakcijama pulske publike, koja se s oduševljenjem uključila u njihov scenski nastup pjevanjem i plesom.

Zahvala publici

Kineski glazbenici su se zajedničkim nastupom zahvalili publici, izvodeći pjesmu Cvijet jasmina.

Uz fantastične glazbenike, egzotične instrumente u 2000 godina staroj Pulskoj Areni nastupila je i flauta od bambusa stara preko 4000 godina.

Ovom manifestacijom inicijativa Croatia Meets China koju su pokrenuli Iva Šalamon Reškovac i Nikola Mujdžić Reščić pokazala je da postoji mogućnost i način kako se dvije kulture mogu spojiti na svima razumljiv način u cilju stvaranja vrijednosti za obje strane što je i interes glavnog pokrovitelja Festivala Kinesko Jugoistočno Europske Poslovne Asocijacije (CSEBA) na čelu s Mariom Rendulićem.

Podršku manifestaciji i građenju međusobnih odnosa pružila je i saborska zastupnica Monika Udovičić svojim dolaskom u svojstvu izaslanice premijera.
 

Pročitajte više