Kod Novigrada pronađeno tijelo nestaloga ribara

Foto: Duško Jaramaz/ Pixsell

U SKLOPU završene koordinirane potražno-spasilačke akcije u istarskom akvatoriju pronađeno je tijelo nestaloga ribara, a policijski službenici provode istražne radnje o uzrocima smrti, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture (MPPI).

Posada privatne ribarice pod hrvatskom zastavom uočila je, kako navodi MPPI, u 14:25 sati tijelo u moru na poziciji oko 0,5 nautičkih milja od pličine Čivran, kraj Novigrada.

Službenici pulske Kapetanije na poziciju pronalaska pristigli su s profesionalnim roniocem i tijelo izvukli na palubu te prevezli u marinu Červar, gdje je u nazočnosti policijskih službenika utvrđena smrt i potvrđen identitet nestalog ribara.

MPPI podsjeća kako su daljnje istražne radnje o uzrocima smrti nestalog ribara u nadležnosti policijske uprave istarske.

Potražno-spasilačku akciju Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) pokrenula je u nedjelju u 12:04 sati, nakon zaprimljene dojave I. L-a. o nestanku njegova prijatelja, N. L-a., hrvatskoga državljanina, kojemu je prethodno posudio vlastitu brodicu dužine 4,5 metara, pasaru, kojom se nestali uputio u ribarenje u moru novigradskoga akvatorija. Dojava o nestanku zaprimljena je posredstvom Županijskog dojavnog centra, ŽC 112 Pazin.

S obzirom da su u vrijeme dojave o nestanku na moru vladali izrazito nepovoljni vremenski uvjeti, MRCC Rijeka je u suradnji s nadležnom Lučkom kapetanijom Pula pokrenula koordiniranu potragu. U 12:28 sati pronađena je napuštena pasara s osobnim stvarima nestaloga, nasukana nedaleko od Novigrada.

Budući da je nevrijeme uzrokovano jakom južinom i visokim valovima bilo u jačanju, MRCC Rijeka pokrenula je i kopnenu potragu u koju su angažirana dva tima temeljne policije PU istarske, dok je pomorsko traganje dodatno pojačano angažiranjem privatne ribarice pod hrvatskom zastavom, čija je posada uočila tijelo u moru na poziciji oko 0,5 NM od plićine Čivran, kraj Novigrada.
 

Pročitajte više