Kod Petrinje ostavio pepeo u drvarnici i izazvao požar

Fotografija nije povezana s ovim požarom Ilustracija: Filip Kos/PIXSELL

NEUGAŠENI pepeo u drvarnici prošlog je petka kod Petrinje ostavio 63-godišnji vlasnik te tako izazvao požar u kojemu su izgorjeli cijeli dvorišni objekt i terasa, kao i parkirani traktor te razni alati i aparati, a vatra je zahvatila i ulazna vrata obiteljske kuće te krov, koji je djelomično izgorio.

Sisačko-moslavačka policija danas je priopćila da je požar u mjestu Strašnik na petrinjskom području izbio u vremenu od 11:40 do 13 sati.

Krov na kući djelomično je izgorio

Očevidom je utvrđeno da je požar izazvao neugašeni pepeo koji je u jutarnjim satima vlasnik odložio u drvarnici, uslijed čega se zapalio gorivi materijal te izbio požar u dvorišnom objektu koji je u cijelosti izgorio, kao i parkirani traktor te alat i aparati.

Požar se potom proširio na krov terase, koji je također izgorio, kao i ulazna vrata obiteljske kuće, dok je krov na kući izgorio djelomično.

Šteta je oko 35.000 kuna

Požar su ugasili vatrogasci petrinjske Javne vatrogasne postrojbe, a vlasnik štetu procjenjuje na oko 35.000 kuna, stoji u priopćenju.

Inače, policija i vatrogasci često apeliraju na građane, posebno stanovnike ruralnih područja, da izuzetno paze kada pale otvoreni plamen, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru.

Česti uzrok požara na kućama je i neispravan i neočišćen dimnjak, iako vatrogasci učestalo upozoravaju da neispravni dimnjaci mogu biti iznimno opasni i uzrokovati nesreće sa smrtnim posljedicama.

Pročitajte više