Kolakušić: Namjeravam postati predsjednik i pozvati građane na referendum

Screenshot: RTL

Mislav Kolakušić, predsjednik stranke Pravo i pravda, potvrdio je u razgovoru za RTL da se planira kandidirati na predsjedničkim izborima. Uvjeren je da o televizijama ovisi hoće li upravo on postati predsjednik. Ako bude dovoljno debata, siguran je da će ga građani izabrati za novog predsjednika. 

"Ništa se nije promijenilo u proteklih pet godina kada sam izašao na prve predsjedničke izbore i kada sam rekao da je parlamentarna demokracija jedna kaljuža i zbog toga ju ima manje od polovice država u EU", istaknuo je. 

"Uvijek je sve u rukama jednog čovjeka"

"Ja namjeravam postati predsjednik Hrvatske, pozvati građane na referendum da se odlučimo: Želimo li prvenstveno predsjednički ili polupredsjednički sustav? Glasate za jedne, onda oni prelaze u tabore tko zna koje radi kikirikija. Da zauvijek završimo s tim", dodao je. 

Odgovorio je i na pitanje želi li da sva vlast bude u rukama jednog čovjeka. "Pa uvijek je sve u rukama jednog čovjeka. Jel vi mislite da itko ima utjecaja u RH na imenovanje bilo kojeg ministra osim Andreja Plenkovića?! Pa naravno da nema. Nema ni u jednoj drugoj državi", naveo je. 

Dao je i procjenu svojih izgleda za pobjedu. "Ovisno hoće li biti kampanje. I prošli put da smo imali debate, znači da je svaka televizija održala debatu s četiri najjača kandidata, ja sam uvjeren da bih pobijedio. Debate moraju biti iz dana u dan. Najjači kandidati da se sučele u stotinama pitanja, da imate direktne replike", predložio je. 

Pročitajte više