Komadina: Velike koalicije neće biti, cijela odgovornost sada je na MOST-u

Screenshot: HRT

U SREDIŠNJEM Dnevniku HRT-a gostovao je Zlatko Komadina koji se osvrnuo na političku situaciju posljednjih dana kao i na sve napetiju situaciju sa Slovenijom zbog žilet žice na granici.

"Mislim da je Hrvatskoj javnosti jasno da velike koalicije ne može biti, odgovornost je na MOST-u. Oni drže ključeve lijeve ili desne vlade, ili novih izbora", rekao je Komadina.

"Po mom sudu većina građana dala je glasove ulijevo, sadašnje ankete pokazuju da građani to žele, mislim da bi Petrov to trebao respektirati", dodao je.

Upitan o situaciji sa Slovenijom Komadina smatra da treba biti razuman.

"Mi koji živimo uz granicu navikli smo biti u dobrim odnosima sa Slovencima, tu desetljećima nije bilo granice dok oni nisu ušli EU. Sad smo mi u EU i žica je civilizacijska sramota. Ovo podsjeća na konc logore. Naši Slovenci su naši najbrojniji gosti, nama je nepojmljivo, želimo stvoriti dojam pa nek Slovenci rade pritisak na svoju vladu. Svi koji žive uz granicu su protiv toga.

U zadnjih mjeseci i godina tamo skoro da nije viđen migrant. Ne samo da je to civilizacijska sramota, to je opasno", rekao je Komadina.
 

Pročitajte više