Komšić na povratku iz Hrvatske napravio dobro djelo

ŽELJKO KOMŠIĆ, hrvatski član Predsjedništva BIH, na povratku iz službenog posjeta Hrvatskoj napravio je i jedno dobro djelo - pomogao je bračnom paru koji je pokušavao stići do rodilišta.

Na povratku iz Hrvatske, Komšić je, naime, zamijetio vozilo koje se u blizini Maglaja u Bosni bezuspješno pokušavalo probiti kroz prometnu gužvu. Nakon što je od zabrinutih roditelja doznao da zbog komplikacija moraju hitno do rodilišta u blizini Zenice, naredio je svojoj policijskoj pratnji da raščiste promet.

"Komšić mi je čak pomogao unijeti ženu u bolnicu. Nemam riječi kojima bi mogao zahvaliti gospodinu Komšiću, spasio mi  je ženu i sina." - rekao je presretni novopečeni otac Suad, a zanimljivost je prenijela i agencija AP.

Suad i njegova supruga Jasminka, inače oboje Muslimani, odlučili su djetetu dati ime Željko, umjesto tradicionalnog muslimanskog imena Mustafa, što je u Bosni veoma rijedak slučaj da Muslimani djeci daju hrvatska rimokatolička imena. Komšićev ured je danas potvrdio kako su zahvalni roditelji novorođenčetu dali upravo njegovo ime.

I.M.
Foto: AFP

Pročitajte više