Konstruktor priznao: Žiro-račun nam je blokiran zbog rješenja o ovrsi Porezne uprave

SPLITSKI Konstruktor danas je poslao odgovor na upit Zagrebačke burze u kojem priznaje kako mu je žiro-račun blokiran zbog rješenja Porezne uprave o ovrsi.

"Vezano za upit koji ste nam postavili 02. lipnja 2010. potvrđujem da je žiro račun blokiran rješenjem Porezne uprave o ovrsi. Stoga smo na sastanku održanom 2. lipnja o.g. u Središnjem uredu Porezne uprave dogovorili obročnu otplatu poreznog duga. Očekujemo deblokadu platnog prometa već danas, odnosno, najkasnije u ponedjeljak", stoji u Konstruktorovom odgovoru Zagrebačkoj burzi.

Ovih dana se počelo spekulirati kako je račun tvrtke blokiran zbog neisplaćenih kredita čija rata iznosi i po 10 milijuna eura. Kritizira se i direktor Konstruktora Željko Žderić koji, navodno, financijskim direktorima ne daje sve potrebne informacije i mnogo stvari iz njihovog područja radi na svoju ruku.

Financije tvrtke su u ovoj godini naglo srezane jer je većina prihoda stizala iz državnog proračuna i državnih tvrtki koje u recesiji više toliko ne ulažu u svoju infrastrukturu.

Pročitajte više