Koprivnica: Prevrnula se cisteran s benzinom

OKO 200 litara benzina eurosuper 95 i oko 50 litara nafte iscurilo je iz cisterne koja se noćas oko 2,15 sati prevrnula u Koprivničkoj ulici u Sokolovcu na državnoj cesti Zagreb-Koprivnica.

U cisterni se nalazilo 33.106 litara benzina pa je zaprijetila opasnost od onečišćenja okoliša zbog čega je alarmiran Županijski Eko stožer sa županom Josipom Friščićem, inspekcija za zaštitu okoliša i vodoprivredna inspekcija, zajedno s Javnom vatrogasnom postrojbom iz Koprivnice. Pozvani su u pomoć i stručnjaci poduzeća AEKO iz Ivanć Grada radi sanacije zemljišta na kojem je iscurio benzin.

Od 4,30 sati zatvorena je za sav promet cesta u Sokolovcu, a vozila su preusmjeravana obilazno preko Koprivnice, Rasinje, Velikih Grabičana i Lepavine.

Nesreća se dogodila kad je vozač O.P. (30) iz Zagreba upravljajući iz Križevaca prema Koprivnici kamionom s cisternom marke MAN zagrebačke registracije zbog neprilagođene brzine na otvorenom dijelu ceste izgubio kontrolu nad vozilom koje se prevrnulo u desni odvodni kanal, priopćila je jutros Koprivničko-križevačka policijska uprava .



Pročitajte više