Korać: Nitko nije pošteđen u istrazi atentata na Đinđića

NITI JEDAN pojedinac nije pošteđen tijekom istrage koja se vodi o ubojstvu premijera Zorana Đinđića i takve su priče "notorne laži", te iza njih "stoji ista ona retorika koja je dovela do ubojstva Zorana Đinđića", izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije Žarko Korać.

"Priča o kontaktima visokih dužnosnika i čelnika političkih stranaka s kriminalnim bandama još nije ispričana i bit će za sve nas još dosta iznenađenja. Da bi se izašlo s imenima, potrebne su jasne činjenice", kazao je Korać u intrevjuu današnjim "Večernjim novostima". On je dodao da se sa savjetnikom bivšeg jugoslavenskog predsjednika Vojislava Koštunce Radom Bulatovićem i bivšim načelnikom službe sigurnosti Vojske Jugoslavije Aleksandrom Tomićem (obojica prekjučer uhićeni) razgovaralo zato što su se "njihova imena pojavila tijekom istrage, a privedeni su kasnije, kad su se saznale neke nove činjenice.

"Ne postoje nikakva politička ograničenja, bez obzira da li je netko u vlasti", kazao je Korać, te dodao da će pitanje odgovornosti onih koji su "možda mogli učiniti više da Đinđić ne bude ubijen" biti otvoreno tek po okončanju istrage o njegovu ubojstvu.

Činjenicu uhićenja Bulatovića i Tomića, zbog navodnih kontakata s vođama "Zemunskog klana" uoči atentata na premijera Đinđića, Vojislav Koštunica je nazvao "progonom političkih neistomišljenika", dok je potpredsjednik njegove Demokratske stranke Srbije Dragan Maršićanin, gostujući na beogradskom Radiju 202, izravno optužio potpredsjednika Vlade Srbije Čedomira Jovanovića da je imao veze s tim klanom, kao i da je odgovoran za puštanje iz zatvora Dušana Spasojevića Šiptara, nedavno ubijenog u policijskoj akciji, nakon što ga je - zbog krivotvorenja dokumenata - izručila francuska policija. Jovanović je u izjavi Radio-televiziji Srbije to demantirao, optužujući Koštunicu i njegovu stranku da pokušavaju skrenuti istragu oko ubojstva premijera Đinđića, te ukazao da je neobično da Koštunica "nije obaviješten" kad je riječ o onome što su radili njegovi suradnici, ali je o stvarima izvan svoje stranke odlično obaviješten.

(Hina) ttag sb

Pročitajte više