Korade bježi u crnom Mitsubishi Pajeru ili Mercedesu

TIJEKOM dana policija je davala šture informacije o stravičnim zbivanjima u Vitešinecu i Velikoj Veterničkoj. Novinarima je pristup mjestu zločina bio zabranjen, a do informacija se uglavnom dolazilo u razgovoru sa šokiranim susjedima. Kako je i najavljeno, policija se o današnjim stravičnim zbivanjima u Zagorju i službeno priopćenjem oglasila u kasnim večernjim satima.

> Naoružan i opasan: General Korade u bijegu od policije

> Masakr u Velikoj Veterničkoj: Tri mrtva, jedan ranjen

> Olujić brani Koradea, a njegov sin Koradeovog sina

> Sačić o Koradeu: Šokirani smo da se jednog takvog istinskog heroja povezuje s ovakvim događajima

Policija, kako stoji u priopćenju odaslanom medijima, poduzima opsežne mjere traganja za počiniteljima, a posebno se poduzimaju mjere traganja za Ivanom Korade (rođenim 1964. godine) koji se koristi osobnim automobilom marke Mitsubishi Pajero, crne boje, registracijskih oznaka KR 001 IK i automobilom marke Mercedes, E ili S klase, crne boje, neutvrđenih registracijskih oznaka, za kojeg policija opravdano pretpostavlja da raspolaže saznanjima o kaznenim djelima počinjenima danas na području Zagorja.

Još uvijek bez službene potvrde da je ubijeni u Vitešinecu Davor Petriš

Policija je također izvijestila kako je na području PU varaždinske u mjestu Vitešinec dana 26. ožujka 2008. godine u 18,30 sati u svojoj vikend kući pronađen mrtav muškarac (hrvatski državljanin) rođen 1972. godine. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojeg je vodio istražni sudac Župajnijskog suda u Varaždinu te djelatnici PU varaždinske u suradnji sa vještacima iz Centra za kriminalistička vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu. Očevidom je utvrđeno da je smrt nastupila nasilno, te da se radi o kaznenom djelu ubojstva.

Iako policija još uvijek nije objavila identitet muškarca koji je sinoć pronađen mrtav u klijeti u naselju Vitešinec kod Ivanca, prema neslužbenim informacijama riječ je o 36-godišnjem Davoru Petrišu, poznatom ako bivšem ađutantu i bliskom prijatelju generala, koji je otprije poznat policiji.

Dana 27.03.2008. godine oko 8 sati u mjestu Velika Veternička, općina Lobor, područje PU Krapinsko-zagorske, u obiteljskoj kući pronađeno je mrtvo tijelo žene (hrvatska državljanka), rođena 1946. godine te mrtvo tijelo njenog unuka rođenog 1993. godine, stoji također u priopćenju.

Tri ubojstva i jedan pokušaj

Također je u istom mjestu, stoji nadalje u priopćenju, u svojoj obiteljskoj kući pronađen mrtav muškarac, rođen 1944. godine, te je od strane istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu, djelatnika PU Krapinsko-zagorske i vještaka iz Centra za kriminalistička vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba, obavljen očevid tijekom kojeg je utvrđeno da se u oba slučaja, kod sva tri mrtva pronađena tijela, radi o nasilnoj smrti i kaznenim djelima ubojstva. Tijekom očevida utvrđeno je i da je u kući ubijenog šezdesetčetverogodišnjaka, uz ubojstvo, izvršen i pokušaj ubojstva muškarca rođenog 1949. godine, koji je zadobio lakše ozljede.
 
U vezi opisanih ubojstva, u kordinaciji Ravnateljstva policije, na području obje policijske uprave angažirane su znatne policijske snage te timovi kriminalista radi provođenja kriminalističkih obrada i pronalaska počinitelja.

Tragovi pronađeni na mjestima opisanih ubojstava dostavljeni su u Centar za kriminalistička vještačenja u Zagrebu. Pored ostalih činjenica vještačenjem će se utvrditi i podudarnost tragova izuzetih sa pojedinih mjesta izvršenih ubojstava.

Policija poziva građene da ukoliko imaju informacije o osobi koju tražimo o tome obavijeste policiju pozivom na broj 92, kao i o drugim eventualnim sazanjima o opisanim ubojstvima. 

K.C.
Foto: RTL/Nacional

Pročitajte više