Kosor je 2002. bila kuma Zorici: Njena obitelj jedva preživljava, a od Kosor nisu dobili ni čestitku za Božić

JOSIP BERKIĆ ima desetoro djece, a jedno je dijete usvojio tijekom rata iz Doma za djecu. Njegovoj kćeri Zorici, danas devetogodišnjakinji krsna kuma je bila Jadranka Kosor 2002. godine, no otad, tvrdi Berkić, ni traga ni glasa od nje. Da od Kosor nisu dobili ni jedan slatkiš ni barem čestitku za Božić ili Uskrs za Glas Slavonije je potvrdila i Berkićeva bivša supruga Milena.

"Sin Franjo rodio se 1993., i u ime Franje Tuđmana na krstitke je došao Branimir Glavaš. On nam je puno pomogao i svakoga mjeseca brinuo se da dobijemo nešto hrane. Otkako njega nema, nema ni tko pitati za moju djecu", za dnevni list ispričao je Josip Berkić u suzama te dodao kako ne može priuštiti mnogo svojoj djeci od mirovine koja kreditno opterećena iznosi tek 400 kuna.

"Liječim se deset godina na Psihijatriji, no liječnici se još nisu nakanili poslati me komisiji za invalidsku mirovinu koja mi, s obzirom na dijagnozu, smatram, pripada. Kad sam prikupio sve dokumente i otišao u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje da mi komisija odobri nekakav iznos, rekli su mi da sam zastario slučaj. Za sada samo imam 20 posto veći iznos mirovine zbog ranjavanja, no ne znam tko bi mogao živjeti sa 1.000 kuna koliko ih ukupno nas četvero imamo u kući", ispričao je Berkić te dodao kako bi bio presretan kada bi mu netko poklonio 15 metara drva za grijanje.

Ispričao je i kako mu je najteže gledati dvogodišnju unuku, kojoj je unatoč tome što nema novca, priuštio igračku koju je poželjela.

Pročitajte više