Kosor: Kako bih ja trebala znati je li novac od afere kamioni završio u HDZ-ovoj blagajni?

IZGLEDA nekako prikladno da su Stjepan Mesić, Jadranka Kosor i Luka Bebić dan u kojem je Berislavu Rončeviću skinut zastupnički imunitet dočekali u njegovom bivšem ministarstvu. Predsjednici države, Vlade i Sabora posjetili su MORH-ovu konferenciju "Odgovornost i djelovanje: izgrađujući sigurniji svijet", a nekoliko minuta bilo je odvojeno i za razgovor s novinarima.

Nije iznenađujuće što je najviše pozornosti posvećeno upravo Rončeviću, odnosno "aferi kamioni" zbog koje bi bivši ministar mogao završiti iza rešetaka! "Je li novac od afere kamioni završio u HDZ-ovoj blagajni?", pitali su novinari predsjednika Mesića i premijerku Kosor. Odgovor ipak nisu dobili.

"Odakle bih ja to mogao znati?", odgovorio je Mesić protupitanjem, dok se premijerka samo nadovezala na njegov odgovor. "Ja bih mogla isto tako dogovoriti", rekla je Kosor, te dodala: "I sami ste svjedoci da je istraga u tijek i da je obavljaju kompetentna tijela koja imaju prostor da sve odrade do kraja", rekla je Kosor ne komentiravši detaljnije tvrdnje oporbenih zastupnika da iza svega zapravo stoji bivši premijer Sanader čiju je zaštitu Rončević do sada uživao.

Pročitajte više