Kosor: Nisam maćeha, dala sam im respektabilne mirovine

ZLA MAĆEHA Jadranka Kosor, kako su premijerku nazvali na jučerašnjem braniteljskom prosvjedu u Grubišnom Polju, nije dugo čekala na odgovor. Danas je bila na pokretanju gradnje tri nova JANAF-ova spremnika u Omišlju i vratila istom mjerom govornicima s prosvjeda za Purdu-  Petru Janjiću Tromblonu, Željku Sačiću i Mladenu Leovcu.

"Jedna je maćeha za tu trojicu osigurala respektabilne mirovine kroz Zakon iz 2005. Ljudi koji su govorili su ispolitizirani, jedan je čak istaknuti član jedne stranke", izjavila je Kosor.

Premijerka je zaboravila da je prosvjede zbog slučaja Purda nedavno najavljivao i predsjednik Hvidre Josip Đakić, saborski zastupnik i također istaknuti član jedne stranke- HDZ-a. Đakića nitko nije optužio za politizaciju:  dok on najavljuje prosvjede to je "opravdani bijes zbog nepravde prema Purdi", a kad to čine braniteljske frakcije koje nisu pod premijerkinom kontrolom, to je petljanje s politikom. Dosljedno, nema što. 

"Danas, kao završavamo pregovore s EU, kad obilježavamo 20 godina samostalnosti, neprihvatljivo je da bilo tko zvecka oružjem", zaključila je Kosor.

Pročitajte više