PREDSJEDNIČKI IZBORI

Kosor tvrdi da će Milanović biti dobar predsjednik, evo zašto

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

POBJEDU Zorana Milanovića komentirala je i bivša premijerka Jadranka Kosor. Na Twitteru je napisala zašto vjeruje da će upravo Milanović biti dobar predsjednik.

"Sa Zoranom Milanovićem imala sam uspona i padova u odnosima. Kritizirao me kao premijerku, a kad je to i sam postao, priznao mi je postignuća. I priznao da je bio prestrog. I zato vjerujem da će biti dobar predsjednik, čuvar Ustava RH. Čestitam Zorane", napisala je Kosor na Twitteru.

Zoran Milanović pobjednik je izbora s 1.034.389 glasova ili 52,67 posto. Drugoplasirana Kolinda osvojila je 929.488 glasova ili 47,33 posto.

U svom pobjedničkom govoru zahvalio je i svojoj protukandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović, što je izazvalo negodovanje i zvižduke iz publike, no on ih je zaustavio i poručio da su takvu situaciju imali prije pet godina i nikad više.

"Pobjeda, kao što sam obećao", rekao je Milanović koji je dočekan uz zvukove pjesme Treblebass Svadbasa.

Rekao je da je kampanja bila duga i naporna te se ispričao ako je ikoga nagazio, dodavši kako to nije bilo namjerno. Rekao je i kako se nada da neće iznevjeriti povjerenje koje su mu dali birači.

"Onakav kakav sam bio u kampanji bit ću i predsjednik, govorit ću, pitat ću, sugerirati, davati prijedloge i nadam se da neću iznevjeriti povjerenje koje ste mi dali“, poručio je novi predsjednik Republike često prekidan gromoglasnim skandiranjem "Zoki, Zoki" i "Pobjeda, pobjeda".

Kolinda je u svom govoru istaknula da pruža ruku Milanoviću i očekuje civiliziran prijenos vlasti. I ona je u svom stožeru zaustavila zvižduke na Milanovićev račun.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz predsjedničke izbore instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: predsjednički izbori

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više