Kosor ustrašenim šefovima državnih firmi mora dovesti nekoga iz DORH-a da ih natjera da rade

PREMIJERKA Jadranka Kosor ponovno je danas čelnicima javnih poduzeća morala tumačiti da se ne moraju bojati donositi odluke o pokretanju gospodarskih projekata sve dok rade u skladu sa zakonom.

Naime, otkako je počela Jacina famozna borba protiv korupcije, o kojoj se puno više priča, nego li radi, šefovi javnih poduzeća, kako je kazala Kosorica, boje se donositi odluke o pokretanju projekata važnih za poduzeća kako ne bi došli pod Bajićevu lupu. 

Zato će Vlada pozvati predstavnike Državnog odvjetništva na sastanak s Vladom i predstavnicima HUP-a, kako bi se olakšala provedba zaleđenih projekata.

Razgovaralo se danas i o poslodavcima koji ne ispunjavaju obaveze prema državi i radnicima, a šef HUP-ovaca Ivan Ergović kazao je kako nema ništa protiv toga da se takve izbaci iz članstva HUP-a, kao i da se objave imena onih koji ne ispunjavaju svoje obaveze prema radnicima i državi.

Kosor će se HUP-ovcima sastati i sutra i to po pitanju energetike i energetskih pitanja. Ergović je već kazao kako je neprihvatljivo da domaća industrija plaća najskuplji plin u regiji i da od HUP-a traži prilagodbu tarifnog sustava.

Pročitajte više