Kosor: Za mene neka glasuju oni koji vole Hrvatsku

ZA MENE neka glasaju oni koji vole Hrvatsku, poručila je danas biračima HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor.

"Vrijeme je da Hrvatska dobije snažnu, pouzdanu vjernu, dosljednu i tolerantnu predsjednicu Republike koja će omogućiti bolji život svim građanima i građankama", istaknula je Kosor.

Hrvatska, ustvrdila je, treba predsjednicu bez predrasuda, koja se neće ispričavati agresoru i zaboravljati tko je napao Hrvatsku, a svoja će stajališta izražavati jasno tako da ih neće trebati prevoditi.

"Obećavam da ću pokazati kako se funkcija predsjednika Republike može obnašati dostojanstveno i štititi državne i nacionalne interese u korist hrvatskog naroda", naglasila je Kosor.

Osvrnula se i na jutrošnje sučeljavanje na Hrvatskom radiju s predsjedničkim protukandidatom Stjepanom Mesićem koji je, kako je rekla, želeći uvjeriti javnost da (ona) govori neistine, izjavio da "kada bi Bog kažnjavao neistinu ona (Kosor) već danas bila mrtva hladna".

"Ta briljantna misao predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića pokazuje da građanima koji mu nisu po volji predviđa smrt", drži Kosor.

Upitana o ocjeni kampanje, Kosor je rekla da je u nju ušla pripremljena na sve, no da ju je zaprepastila količina prljavštine koja se pojavila te da to nije očekivala. Izrazila je žaljenje što će to u javnosti dodatno pogoršati image političara. Dobro se držim i s optimizmom, čekam nedjelju, rekla je.

Za tvrdnje iz Mesićevog izbornog stožera o netransparentnosti financiranja kampanje HDZ-ove predsjedničke kampanje, njezin direktor Ratko Maček rekao je da su neistinita podmetanja, ponovivši da je financira isključivo HDZ.

Rekao je da će HDZ izvješće o troškovima kampanje nakon njezina završetka podnijeti Državnom izbornom povjerenstvu (DIP), i da su do sada prešli pet milijuna kuna.

Na novinarski upit je li točno da su tribinu na kojoj je sinoć na zarebačkom Trgu bana Jelačića održan završni predizborni skup predsjedničke kandidatkinje Jadranke Kosor jutros rastavljali ročnici Hrvatske vojske, Maček je rekao da je to još jedna neistina plasirana iz Perkovčeve 2 (Mesićevog izbornog stožera).

Rekao je da HDZ ima velik broj volontera koji su odradili taj posao.



Pročitajte više