Kosorica: Molim vas za malo mira dok radim na proračunu

JADRANKA KOSOR danas je u Dubrovniku demantirala postojanje prijepora u koaliciji između nje i gospodarskih savjetnika po pitanju rebalansa proračuna. "Sa svojim sam se savjetnicima dogovorila o svim strateškim odrednicama rebalansa kojeg još nitko nije vidio u cjelini", tvrdi Kosorica usput moleći za malo mira dok se radi na rebalansu "jer se sve mjere sa svima moraju raspraviti".

U ponedjeljak, kada se bude sastala s koalicijom, imat će, tvrdi, prve konture rebalansa. Ne želi, kaže, komentirati balone koji se puštaju iz različitih krugova, poput onoga o rastu PDV-a, jer da to samo izaziva nova nagađanja.

Novinarima je po završetku sastanka sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem u palači Ranjina kazala i da se u Vladi nije razgovaralo o mogućem novom rješenju za odlagalište nuklearnog otpada koje će Slovenci napraviti uz našu granicu.

Kosorica je zadovoljna turističkom sezonom navodeći kako je u sedam mjeseci zabilježen ukupan porast od 3 posto dolazaka i 5 posto noćenja, "a još imamo šansi za puno toga". "Od svih relevantnih osoba u turizmu čula sam da su najave dobre za rujan i dalje. Važno je da smo sigurna zemlja i da smo sa Slovenijom riješili problem: u sedam mjeseci je 10 posto više Slovenaca nego lani", kazala je, a pohvalila se i kako je liberalizacijom viznog režima stiglo i 34 posto više Rusa i 46 posto Ukrajinaca.

"To je dobar smjer u kojem ćemo pripremati sezonu 2011., naročito s obzirom na krizu - sva su ministarstva 'digla ručnu kočnicu' za troškove, ali u promidžbu smo uložili respektabilnih 30 milijuna eura", zaključila je.

Pročitajte više