Kosovo: Pripadnici ANA-e pojavili se u javnosti

PRIPADNICI Albanske nacionalne armije (ANA) pojavili su se prošlog vikenda prvi put javno na memorijalnom skupu u Glogovcu, na području Drenice u središnjem dijelu Kosova.

Kako piše u utorak prištinski dnevnik na albanskome "Koha Ditore" tri maskirane osobe u odorama s oznakama Albanske nacionalne armije pojavile su se na memorijalnom skupu posvećenom dvojici poginulih bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova.

UNMIK i KFOR su Albansku nacionalnu armiju prošle godine proglasili terorističkom organizacijom. "Koha Ditore" navodi da su međunarodni predstavnici izjavili da nemaju informaciju o pojavljivanja u javnosti pripadnika te organizacije.

List prenosi riječi jednog od pripadnika ANA-e koji je izjavio da je došao trenutak da se ANA pojavi kao "politička i vojna sila".

"Zaklinjemo se na grobovima nacionalnih mučenika da nećemo stati na putu do nacionalnog oslobođenja i ujedinjenja", rekao je jedan od pripadnika ANA-e, što je nekoliko stotina nazočnih, po pisanju prištinskog dnevnika, pozdravilo pljeskom.

Pročitajte više