KOŠTUNICA RAZGOVARAO SA SOLANOM

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica u subotu navečer se vratio iz jednodnevnog službenog posjeta Bruxellesu, gdje se sastao s visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom.

U razgovorima sa Solanom, koji uskoro dolazi u službeni posjet Beogradu, bilo je govora o podršci državnoj zajednici SCG, u smislu jačanja političkih institucija kao vezivnog tkiva zajednice koju podržava EU, te specifičnosti vanjskotrgovinskog i carinskog režima zemalja članica te državne zajednice.

"Na dnevnom redu je bilo i pitanje Kosova, odnosno postojanje dva plana - UNMIK-ovog i Vlade Srbije, za koje smatramo da su u dobroj mjeri komplementarni", kazao je Koštunica po povratku iz Bruxellesa.

"Upoznao sam Javiera Solanu i s koracima koje smo poduzeli u pogledu suradnje s Haaškim sudom, bilo da je riječ o Tužiteljstvu ili sudu u cjelini. I naposlijetku, govorili smo o stvarnoj dimenziji događaja u Vojvodini. Poslije svih saznanja i koraka koje smo poduzeli, kazao sam da ti događaji ne predstavljaju zabrinjavajuću činjenicu, mada bi mogli predstavljati problem zbog preuveličavanja u nekim javnim nastupima", rekao je Koštunica, osvrćući se na istupe mađarskih političara koji su posljednjih dana najavili internacionalizaciju problema mađarske manjine u Vojvodini.

(Hina) xttag ydj

Pročitajte više