Kovačević: građevinski inspektori ´uskoro se sele´ na obalu

Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Božo Kovačević najavio je danas u Makarskoj da će se građevinski inspektori iz kontinentalnog dijela Hrvatske uskoro ´preseliti´ na obalu i početi akciju radi suzbijanja bespravne gradnje.

´Problem bespravne gradnje prisutan je u cijeloj Hrvatskoj, a znatan je uz obalu, pa tako i u Makarskoj. Zato će se građevinski inspektori iz kontinentalnog dijela Hrvatske uskoro preseliti na obalu, gdje će početi akcija intenzivnog nadzora i suzbijanja bespravne gradnje´, rekao je ministar Kovačević nakon sastanka s makarskim gradonačelnikom Antom Novakom.

Dodao je da će se bespravno izgrađeni objekti koji se mogu uklopiti u planove legalizirati, a ostali ukloniti.

U Makarskoj je izgrađeno relativno mnogo objekata bez potrebne dozvole, pa će i za njih, kao i u drugim krajevima, vrijediti isto - legalizacija ili sankcioniranje, kazao je. Dodao je da s time trebaju računati i vlasnici manjih kuća na Biokovu.

Ustvrdio je kako su bespravna izgradnja i devastacija prevelike da bi se mogle brzo kvalitetno riješiti.

´No, sustavnim sankcijama i poticajima tome će se stati na kraj´, rekao je ministar Kovačević, ističući kako je javnost u gradovima na obali shvatila da su potrebni odgovarajući prostorni planovi.

Ministar Kovačević bio je danas i u Parku prirode Biokovu.

Pročitajte više