Kovačeviću prijete likvidacijom ukoliko se ne ostavi Bandića

HSP-ovac Pero Kovačević danas je na novinskoj konferenciji održanoj umjesto sjednice Gradskog poglavarstva izvijestio novinare o prijetećim pismima koje već neko vrijeme dobiva na svoje ime.

Jutros je, kaže, u svom poštanskom sandučiću pronašao i treće po redu prijeteće pismo, koje je, kako kaže, konkretna prijetnja likvidacijom. "Prva su se dva odnosila na to da ja u Gradskoj skupštini stalno moram podržavati Milana Bandića, a ne govoriti protiv njega i protiv Gradskog poglavarstva", objašanjava u razgovoru za Index Kovačević, koji prijetnju ne želi prijaviti policiji, nego će pismo predati državnom odvjetniku Mladenu Bajiću.

"U jednom se dijelu pisma spominje da sam dosadio i Bajiću i Cvitanu i da bih mogao skidati debljinu u Remetincu", kaže Kovačević, koji je do sada poslao nekoliko prijava Državnom odvjetništvu vezano za korupciju u Gradu Zagrebu.

Upitan zašto se ne želi obratiti policiji, kaže kako je i njegova kolegica Morana Paliković-Gruden, koja je također primila prijetnju, slučaj prijavila policiji, koja po tom pitanju nije ništa učinila. "Njoj u pismu piše da će ju bejzbol palicama istući, a u pismu kolegici Alenki Košiši Čičin-Šajin piše da pazi na svoju djecu i tako dalje", kaže Kovačević.

Pisma očito, nastavlja, dolaze od osobe koja može ući u Gradsku skupštinu i kojoj su dostupni podaci iz Gradske skupštine. Sva pisma su, kaže Kovačević, pisana istim rukopisom. "Zamisli se, život može potrajati, a može i brzo, na razne načine završiti", stoji u dopisnici bez pečata kojega je dobio Kovačević. U potpisu stoji "kolege iz Gradske skupštine", a u lijevom kutu stranice može se razaznati, kaže HSP-ovac, i ime "Ivan".

Kovačević, unatoč prijetnjama, ne namjerava odustati. "Već danas sam javnosti izvijestio o novoj aferi korupcije", kaže.

Sjednica Gradske skupštine na kojoj se danas trebalo raspravljati o usklađivanuju GUP-a s novim Zakonom o prostornom uređenju i građenju, nije se održala. Na sjednicu je, naime, došlo svega 15 zastupnika, a kako je za kvorum potreban 51 zastupnik, predsjednica skupštine Tatjana Holjevac otkazala je sjednicu.

B.S.
Foto:Index

Pročitajte više