Kožić: Zagrebačka županija očekuje više od suradnje sa Zagrebom

ŽUPAN Zagrebačke županije Stjepan Kožić rekao je danas, na domjenku Zagrebačke županije u hotelu ´Internacional´ u Zagrebu, da je ta županija u 2002. dosta postigla u svojoj afirmaciji, o čemu svjedoči i njezin ulazak u Skupštinu europskih regija, a da od suradnje sa Zagrebom u sljedećoj godini očekuje više.

´Težit ćemo ravnomjernom razvoju Županije na temelju gospodarskih smjernica do 2015.´, rekao je župan Kožić naglasivši da je za poticanje poduzetništva u 2003. osigurano 150 milijuna kuna.

Naglasio je da će Zagrebačka županija i u sljedećoj godini raditi na razvijanju županijskih robnih marki te promociji zelinske i plješivičke ´vinske ceste´.

Zagrebačka županija veliku važnost pridaje i poljoprivredi, rekao je Kožić i naveo da je tijekom ove godine posađeno 100.000 cjepova loze i 40.000 voćnih sadnica. Pohvalio se i da upravo iz Zagrebačke županije dolazi obiteljsko gospodarstvo koje je prvo u Hrvatskoj dobilo ekološki certifikat.

Župan Kožić je napomenuo da je ove godine donesen novi Prostorni plan Zagrebačke županije pa se može više očekivati u rješavanju pitanja izgradnje, obnove prometnica i zbrinjavanja otpada.

Otvorene su i dvije škole: Osnovna škola Pušća i Srednja škola u Dugom Selu, a Zagrebačka županija stipendira 107 učenika i studenata, naveo je župan.

U božićnim i novogodišnjim čestitkama stanovnicima Županije županu se pridružila i predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Palma Klun Posavec.

Na božićnom domjenku nastupili su i članovi KUD-a ´Posavac´, koji sljedeće godine obilježava 100. godišnjicu osnutka.

Pročitajte više