Krađe na području splitske PU: Iz škole ukradena računalna oprema vrijedna 100 tisuća

IZ SPLITSKE Obrtničko tehničke škole, u ulici Matice hrvatske, nepoznati je počinitelj noćas ukrao računalnu opremu vrijednu oko 100 tisuća kuna, izvjestila je PU splitsko-dalmatinska.

Također nepoznati počinitelj, noćas je i iz franjevačkog samostana u Omišu, na Putu Skalica bb, nakon što je ušao kroz otvoreni prozor na prvom katu, iz jedne sobe ukrao oko 16 tisuća kuna. Za počiniteljima se traga.

Zbog sumnje da su odvojeno u posljednjih mjesec dana na splitskom i makarskom području, odnosno, u Podstrani i Baškoj Vodi, počinili više krađa dvojica državljana BiH nakon kriminalističke obrade, privedena su istražnom sucu izvjestila je PU.

Š. J. (41) se tereti za najmanje devet krađa iz apartmana na području Podstrane kod Splita. Otuđivao je, uglavnom, novac gostiju i vlasnika kuća, te mobitele i zlatni nakit.

46-ogodišnji P. B. osumnjičen je za tri krađe na području Baške Vode. Stranim gostima u mjesec je dana krađama počinio štetu koja se procjenjuje na oko 10. 500 kuna. Tijekom kriminalističke obrade dio je ukradenih predmeta pronađen kod obaju počinitelja. Uz posebno izvješće Državnom odvjetništvu privedeni su istražnom sucu.

Pročitajte više