Kraj Splita uhićen Litavac kojeg Peru traži zbog droge i organiziranog kriminala!

DARIUS ANTANAS POVILAITIS TORRES, 39-godišnji državljanin Litve i Paname, uhićen je u Podstrani kod Splita po međunarodnoj tjeralici. Peru ga, naime, već nekoliko mjeseci traži zbog trgovine drogom i pripadnosti zločinačkoj organizaciji.

Strani biznismeni u Podstrani

Torresa su prije dva dana uhitili pripadnici policijskog Uskoka, zajedno s još trojicom stranih državljanina, Mađarem, Ukrajincem i Rusom. Uskok nije izvijestio o akciji, no pretpostavlja se da su Torresa i družinu uhvatili zbog sumnje da su na području Splita željeli distribuirati narkotike.

Nisu nađeni, međutim, nikakvi dokazi pa su svi pušteni, osim Torresa, koji ima međunarodnu tjeralicu izdanu 26. prosinca prošle godine.

Torresa su priveli istražnom sucu Slavku Lozini koji mu je odredio ekstradicijski pritvor u trajanju od 40 dana.

U Hrvatskoj se htio baviti reklamama

Lozini je kazao da ne zna zašto ga terete. "Suče, u životu ni cigaretu nisam zapalio, kamoli se bavio drogom", pravdao se Torres, koji se u Splitu osnovao tvrtku sa željom da se bavi reklamnim biznisom. Kanio je, naime, postaviti velike plazme, na kojima bi se vrtjele reklame. Od posla izgleda neće biti ništa.

Torres se oštro suprotstavio izručenju. "Ne želim u Limu! Ubit će me tamo", izjadao se Lozini.

Kontaktirali smo i Torresovog branitelja Dina Puljića. "Nemam nikakav komentar", nije se ništa moglo doznati od odvjetnika Puljića.

Pročitajte više