Kraljica Elizabeta prestaje nositi pravo krzno, PETA je pohvalila

Foto: EPA

UDRUGA za zaštitu životinja PETA pozdravila je odluku britanske kraljice Elizabete da više ne nosi pravo krzno.

Dugogodišnja kraljičina stilistica Angela Kelly otkrila je Elizabetinu namjeru u svojoj knjizi "Druga strana medalje: Kraljica, stilistica i ormar".

"Kraljičina odluka je u skladu s brojnim naprednim kupcima, tvrtkama i narodima koji shvaćaju da su umjetna krzna bolja za okoliš i da se životinje tako štite od užasnog života i krvave, bolne smrti", priopćila je danas PETA.

"Idući korak je da stražari prestanu paradirati u šubarama od medvjeđeg krzna"

"Idući korak je da kraljičini stražari prestanu paradirati u šubarama od medvjeđeg krzna ubijenih u Kanadi", dodaju u toj međunarodnoj organizaciji.

PETA procjenjuje da se godišnje radi krzna ubije oko 100 milijuna životinja.

Nosit će umjetno krzno

Prema britanskom izdanju časopisa Vogue, Kelly je napisala: "Ako Njezino Veličanstvo bude prisustvovalo nekom javnom događaju na velikoj hladnoći, od 2019. nadalje grijat će je umjetno krzno."

Kraljica, 93-godišnjakinja, prošle je godine zajedno s Davidom Attenboroughom, slavnim britanskim autorom dokumentarnih filmova o Zemlji, sudjelovala u dokumentarnom filmu ITV-ja u kojem je rekla da se "zalaže za zeleniji planet".

Mediji su ranije izvijestili da je kraljevska obitelj prošle godine prestala koristiti plastične slamke i plastične boce u svojim brojnim rezidencijama.

Pročitajte više