Križevci dobivaju redovni studij računarstva

Odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu otvara ove jeseni u Križevcima redovni trogodišnji studij računarstva i ovoga će ljeta upisati 50 redovnih studenata, od kojih 15 uz potporu Ministarstva obrazovanja i znanosti. L

Još 50 studenata moći će se upisati na izvanredni studij uz rad za stjecanje zvanja inženjera računarstva, rekli su danas u Križevcima, u razgovoru s gradonačelnikom Brankom Hrgom, pročelnik Odjela stručnog studija Bože Plazibat i voditelj studija računarstva Julije Ožegović.

Po riječima gradonačelnika Hrga, grad Križevci poduprijet će splitsko sveučilište u namjeri da se ustali rad nastavnog centra u Križevcima i pronađe odgovarajući prostor za predavanje.

Inače, navršava se treća godina kako u Križevcima djeluje nastavni centar bivšeg splitskog Veleučilišta, sada Sveučilišta, na kojemu 320 studenata iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije izvanredno studira računarstvo i poduzetništvo. Otvaranjem redovnog studija splitskog sveučilišta Križevci će, uz Visoko gospodarsko učilište, imati dvije visokoškolske ustanove.

(Hina) xono ydd

Pročitajte više