VIDEO Raste broj žrtava epidemije na Madagaskaru: Kuga ubija u roku od 24 sata

Screenshot: YouTube
 
KUGA na Madagaskaru odnijela je već najmanje 195 života i stručnjaci upozoravaju da je epidemija dosegla kritičnu točku.
 
Ukupno 2267 osoba je zaraženo kugom od izbijanja epidemije u kolovozu, objavila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).
 
Epidemija se smatra najgorom u posljednjih pola stoljeća, a stručnjaci strahuju da bi se mogla proširiti afričkim kopnom. Desetak država je službeno upozoreno na mogućnost širenja epidemije.
 
 
Stručnjaci strahuju da bi bakterije mogle postati otporne na antibiotike 
 
Stručnjaci također strahuju da bi bakterije koje uzrokuju kugu mogle postati otporne na antibiotike zbog prekomjernog prepisivanja lijekova u pokušaju kontroliranja epidemije. Većina zaraženih boluje od plućne kuge koja može ubiti u roku od 24 sata, a širi se zrakom vrlo brzo.
 
WHO je objavio izjavu: "Na temelju informacija i poduzetih mjera, procjenjujemo da rizik od širenja epidemije kuge ostaje na visokoj razini".
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kugu na Madagaskaru, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Madagaskar kuga. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više