Kuzmanović na suđenju za ubojstvo vlasnika Nacionala: Nisam ni čuo za Pukanića

MILENKO KUZMANOVIĆ, član grupe Sretena Jocića kojoj se u Beogradu sudi za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, danas je u iznošenju obrane tvrdio kako je za vlasnika Nacionala čuo tek kada je ovaj ubijen.

U iznošenju svoje obrane pred Specijalnom sudom u Beogradu Kuzmanović je danas tvrdio kako je Amira Mafalanija, kojemu se za isto djelo sudi u Zagrebu, poznavao po nadimku "Snork", a ne po imenu i prezimenu. Na taj navod mu je oponirao zamjenik tužitelja za organizirani kriminal te ga upitao kako to da su na njegovoj memoriji pronašli Mafalanijevo ime i prezime te podatke njegove majke Branke. Kuzmanović se branio da je to zato što je Mafalaniju želio poštom poslati majice, pišu srpski mediji.

Preko e-maila s Mafalanijem dogovarao nabavu boca

Optuženi je tvrdio i kako je Mafalani imao njegovu e-mail adresu zato što se na taj način raspitivao o "nabavi flaša iz Srbije". Kuzmanović je objasnio kako je taj mail otvorio na ime Sebastijan Mendoza. Iako je ranije tvrdio da od optuženih poznaje samo Roberta Matanića, danas se sjetio i kako je u njegovu društvu vidio i zaštićenog svjedoka Tomislava Marjanovića kojega zna i po nadimcima "Vjeverica" i "Vjev".

Sumnja se da je Kuzmanovićeva uloga u zločinu bila da pričeka Matanića kod motela Spačva kod hrvatsko-srpske granice te mu omogući prelazak u Srbiju nakon ubojstva Ive Pukanića. Kuzmanović je uhićen kod toga hotela šest dana nakon ubojstva u centru Zagreba, a s njim je bio i Slobodan Đurović. Đurović slovi kao najbliži suradnik Sretena Jocića poznatijeg kao Joca Amsterdam.

Kuzmanović s Matanićem nikada o Jociću

U svom iznošenju obrane Kuzmanović je kazao da s Matanićem nikada nije razgovarao o Jociću. Na suđenju u Beogradu se za ubojstvo Pukanića i Franjića sudi Jociću, Kuzmanoviću i Željku Milovanoviću. Nastavak suđenja je najavljen za 8. srpnja, kada bi trebao početi dokazni postupak.

Pročitajte više