Le Pen pozdravio Vrščane na otvaranju prvenstva u motociklizmu

FRANCUSKI ultradesničar Jean-Marie Le Pen obratio se u nedjelju prisutnima na otvaranju Balkanskog prvenstva u motociklizmu u zračnoj luci u Vršcu istaknuvši da govori kao ljubitelj sporta te je, ne iznoseći nikakve političke stavove, izjavio da "kao slobodan čovek može kazati što želi".

Općinski odbori Demokratske stranke, Liberalno-demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Zelene stranke, Srpskog pokreta obnove, Socijaldemokracije, Demokršćanske stranke Srbije i nevladine organizacije Građanski parlament prosvjedovale su u vršačkoj zračnoj luci zbog najave da će francuski ultradesničar otvoriti Balkansko prvenstvo u motociklizmu. Na prosvjedu simboličnog karaktera, održanom prije otvaranja prvenstva, okupilo se nekoliko desetina ljudi koji su nosili transparante ispisane na francuskom "Gospodine Le Pen, ne želimo vas ovdje" i "Ne želimo ekstremizam".

Lider Nacionalne fronte Francuske došao je u Srbiju na poziv predsjednika Auto-moto društva "Dijamant" iz Aranđelovca Dragoslava Perišića, koji je i organizator Balkanskog prvenstva u motociklizmu u Vršcu, a ujedno i Le Penov prijatelj. Perišić je medijima kazao kako dolazak francuskog desničarskog političara "nema nikakve veze sa Srpskom radikalnom strankom, ali da će ta stranka, ipak, primiti Le Pena 21. kolovoza", te kritizirao srbijanske dužnosnike što ga nitko nije htio primiti.

Le Pen je već boravio u Srbiji, 1997. godine, na poziv Srpske radikalne stranke odnosno njenog lidera a sada haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Pročitajte više