Letica: Žužul je politički i moralno odgovoran

PREDSJEDNIČKI kandidat HSPa Slaven Letica izjavio je danas kako je ministar Miomir Žužul "politički i moralno odgovoran" u slučaju "Imostroja" s kojim se Žužul povezuje.

"Ako i nije kazneno odgovoran, što znači da je loše zakonodavstvo, Žužul je u svakom slučaju i politički i moralno odgovoran", rekao je Letica na konferenciji za novinare.

Ustvrdio je kako on kao sveučilišni profesor s više od 30 godina staža zna kako od plaće profesora nije moguće steći bogatstvo kojim Žužul raspolaže.

Predsjednički kandidat HSP-a također je ustvrdio da će kad-tad, kako kaže, zbog dvaju aneksa ugovora o gradnji autocesta kazneno odgovarati i bivši ministar Radimir Čačić.

Letica je danas u Požegi počeo predkampanju za predsjedničke izbore. "Ne želim biti ni predsjednik fikus kao Stjepan Mesić ni predsjednik pratilja kao Jadranka Kosor, već ustavni predsjednik", rekao je.

"Hrvatski predsjednik može imati smisla samo ako se vrati ustavnim temeljima i svojim ustavnim ovlastima", dodao je Letica, ocijenivši da se sadašnji predsjednik koristi s tek 40 posto svojih ovlasti.

Svoju će predizbornu kampanju, kako tvrdi, financirati transparentno preko udruge "Neovisni predsjednik", a Vladi zamjera što taktizira s raspisivanjem izbora. "Sve dok nisu raspisani, Vlada može voditi kampanju za predsjedničku kandidatkinju HDZ-a Jadranku Kosor na račun poreznih obveznika, što nije korektno", rekao je Letica.

Po Letičinoj procjeni u drugom krugu predsjedničkih izbora naći će se on i Jadranka Kosor.

Pročitajte više