Liječnici o stanju djevojčice u KBC Zagreb: Sljedećih nekoliko dana je kritično

Screneshot: Twitter

U KBC-u Zagreb je održana pressica o stanju djevojčice iz Paga koja je sinoć prevezena u tu bolnicu. Ravnatelj KBC-a Ante Ćorušić rekao je kako su djevojčicu zaprimili oko 21 sat na kliniku za pedijatriju na intenzivnu.

"Došla je s politraumom. Tijekom noći smo bili u kontaktu s dežurnim osobljem. Na odjelu je koji pruža najveće šanse da se djetetu pomogne koliko je to moguće. Stanje je ozbiljno ali stabilno", rekao je.

Liječnici su zadovoljni stanjem djevojčice

Riječ je potom preuzeo Milivoj Novak koji je rekao kako su trenutno liječnici zadovoljni stanjem djevojčice.

"Ovog trenutka mi smo s njom zadovoljni. Cijeli sustav zbrinjavanja djevojčice je išao na odličan način. To je primjer kako se kritično bolesno dijete mora i može zbrinuti. Ima teške ozljede, ali je njezino stanje zadnjih 14 sati stabilno i time smo jako jako zadovoljni", rekao je.

Na novinarska pitanja odgovorio je kako djevojčica ima više ozljeda, ali kako je najgora ozljeda glave.

Nekoliko dana će biti kritično

"Ona je dobro sedirana. Na aparatu je za disanje i još uvijek je u životnoj opasnosti, ali ona reagira na podražaje i mi se nadamo da će nastaviti na bolje", rekao je.

Odgovorio je i kako će još nekoliko dana biti kritično. 

"Ako sve bude išlo glatko, ona će za par dana moći otoći iz intenzivne", rekao je i dodao kako je ovog trenutka kod nje maksilofacijalni kirurg koji pregledava ozljede lica. 

O trajnim posljedicama trenutno nije mogao govoriti rekavši kako je prerano za to te kako se nada da ih neće biti.
 

RAZVOJ DOGAĐAJA S PAGA PRATITE NA INDEXU NA OVOM LINKU.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz horor na Pagu instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: horor na Pagu

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više