LINIĆ: SDP se intenzivno priprema za novi način oporbenog djelovanja u saboru

Potpredsjednik SDPa Slavko Linić izjavio je danas u Rijeci da HDZu "neće biti lako u Saboru jer se SDP intenzivno priprema za djelovanje u oporbi na novi način, da kao vodeća oporbena snaga s nekim od svojih zakonskih prijedloga dobije većinu glasova i tako omogući provedbu dijela svojih programa".

Na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci Linić je rekao da HDZ mora pokazati hoće li ostati samo na verbalnim obećanjima ili će ponuditi konkretna rješenja za niz pitanja u Saboru.

Linić je ocijenio da HDZ pokušava "verbalnom politikom" dobiti naklonost udruga umirovljenika, drugih građanskih udruga i svih manjina. Linić je izjavio kako je Hrvatska sastavljanjem nove izvršne i parlamentarne vlasti za nešto više od mjesec dana od izbora pokazala da je politički stabilna zemlja. Tomu je pridonio SDP inzistiranjem na političkoj stabilnosti zemlje tijekom protekle četiri godine, ocijenio je Linić. To je uvjet, rekao je, za gospodarsku stabilnost i rast, a zbog toga se i hrvatsko gospodarstvo počelo oporavljati.

Komentirajući novinske napise o sukobima unutar SDP-a i pokušajima preuzimanja čelništva u stranci od Ivice Račana, Linić je rekao da niti jedna lijeva politička stranka, osim SDP-a, nije dobila podršku građana te da pojedinci iz tih stranaka koji nisu "prošli unutar svojih stranaka" pokušavaju napraviti raskol u SDP-u.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, kojega se u tim napisima svrstavalo među one koji žele rušiti Račana, opovrgnuo je to kazavši da "nije zainteresiran za visoke stranačke dužnosti" jer da pred sobom ima projekte u Rijeci koje želi završiti.

Pročitajte više