LS: Sanaderovo okupljanje signal vladajućoj koaliciji

POTPREDSJEDNICA Liberalne stranke (LS) Helena Štimac Radin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli rekla kako okupljanje stranaka desne opcije, koje je inicirao predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, treba vrlo ozbiljno shvatiti te da je to signal vladajućoj koaliciji da je samo zajedničkim nastupom moguće dobiti još jedan mandat.

Potpredsjednik LS-a Zlatko Kramarić rekao je da je Liberalna stranka spremna i dalje surađivati sa sadašnjim koalicijskim partnerima. Pozdravio je to što se izborni zakon u Hrvatskoj nije promijenio, što, kako je rekao, "jamči političku stabilnost u državi". Izrazio je nezadovoljstvo što se još nije odredio točan datum izbora, primijetivši da "nikomu nije u interesu bilo kakvo licitiranje s datumom izbora".

Helena Štimac Radin rekla je da je predizborna kampanja veće počela i da sve ukazuje na to da će se na idućim izborima sudariti desni i lijevi blok što će, kako je rekla, "izazvati nove podjele u zemlji".

"Žalosno je da smo već sada svjedoci situacije u kojoj se uglavnom govori o podjelama funkcija nakon izbora umjesto da se govori o programima", istaknula je Helena Štimac Radin. Dodala je kako buduća vlast u Hrvatskoj mora biti djelotvorna i u većoj službi razvoja gospodarstva te smanjenja nezaposlenosti, bržeg ulaska Hrvatske u Europsku uniju te razvoja demokracije i ljudskih prava.

(Hina) dspo vkn

Pročitajte više