Lučin: Policija u cijeloj Hrvatskoj dignuta na noge

MINISTAR unutarnjih poslova Šime Lučin izjavio je danas u Slavonskom Brodu kako je moguće da je i sinoćno ubojstvo Marka Sliška u Zagrebu potvrda da u nas ima organiziranoga kriminala, jer, na žalost, nema zemlje u kojoj ga nema

´Po prvim podatcima riječ je o organiziranu, dobro smišljenu ubojstvu i već sinoć je policija u cijeloj Hrvatskoj dignuta na noge. Utvrđeni su neki mogući motivi, obavljeno je više razgovora i kontakata, ali radi istrage više o tome ne mogu reći´, kazao je Lučin. Procijenio je kako će kriminalistička obrada vjerojatno potrajati jer je ubojstvo pomno isplanirano.

Lučin je također podsjetio kako se prošle godine u Zagrebu dogodilo 13 ubojstava, a u cijeloj državi 77. Od toga, dodao je, samo jedno nije rasvijetljeno pa sam uvjeren kako će i najnovije biti rasvijetljeno. ´U zadnje dvije godine digli smo 108 kaznenih prijava za organizirani kriminal. Broj ubojstava u tom području znatno je smanjen te se u prošle tri godine samo tri ubojstva povezuju s organiziranim kriminalom´, podsjetio je.

Ministar Lučin u Brodu se sastao s vodstvom Policijske uprave i Brodsko-posavske županije. Ocijenio je kako svi pokazatelji rada te policijske uprave upućuju na dobre trendove i visok stupanj otkrivenosti kažnjivih djela. Dodao je kako nema teško kažnjivih djela, posebno ubojstava, te zaključio kako je sigurnosno stanje s obzirom na položaj i granicu iznad očekivanja.

Pročitajte više