MACSHANE OBEĆAO DALJNJUU POTPORU BRTANIJE BiH

Britanski ministar za europska pitanja Denis MacShane obećao je u četvrtak predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovine punu potporu u naporima te zemlje da se približi Europskoj uniji ali je istodobno istaknuo kako će konačni rezultat ipak ovisiti isključivo o spremnosti i sposobnosti za provedbu nužnih reformi.

MacShane je u BiH boravio na kraju svoje regionalne turneje tijekom koje je posjetio Zagreb, Skoplje, Prištinu i Beograd a u Sarajevu je razgovarao s premijerom Adnanom Terzićem, šefom bosanskohercegovačke diplomacije Mladenom Ivanićem te s ministrom obrane Nikolom Radovanovićem.

"Želim pozdraviti solidan napredak što ga je BiH ostvarila u izgradnji državnih tijela vlasti, posebice u oblasti obrane", izjavio je MacShane novinarima nakon susreta s Radovanovićem istaknuvši pri tom kako nema dvojbe da je BiH na putu ka euroatlantskim integracijama što Velika Britanija svakako podupire.

"BiH svakako pripada tom (europskom) klubu i ja se nadam da će mu se pridružiti što prije", kazao je britanski ministar.

On je istodobno upozorio kako put ka Uniji ne treba promatrati kao "šetnju na plaži" nego kao ozbiljan i težak proces u kojemu treba puno toga napraviti.

(Hina) xrm ybs

Pročitajte više