Majka radnika iz Fukushime: Moj sin i njegove kolege pomirili su se sa smrću

NAKON što su prije dva tjedna potresne poruke radnika iz japanske nuklearke Fukushima zaprepastile svijet, danas je majka jednog 32-godišnjeg "japanskog samuraja" iz tima "Fukushima 50", kako nazivaju radnike koji pokušavaju spriječiti katastrofu, izjavila za FoxNews kako su njen sin i njegovi kolege prihvatili činjenicu da će umrijeti.

"Moj sin i njegove kolege razgovarali su o onome što im slijedi, no predani su svojoj zemlji i spremni su umrijeti ako će to spasiti naš narod. Rekao mi je da su prihvatili da će svi umrijeti ili brzo zbog prevelike radijacije ili će oboljeti od raka pa umrijeti od te bolesti", rekla je majka jednog 32-godišnjeg radnika koja je ostala anonimna jer je vodstvo nuklearke zatražilo od radnika da s imenima i događajima oko nuklearke ne izlaze u javnost kako se ne bi stvarala panika.

U telefonskom razgovoru za Fox News nije željela odati da li njen sin ili njegovi kolege možda već pate od neke bolesti. "Oni su svjesni da će neki od njih umrijeti u roku nekoliko tjedana ili mjeseci. Znaju da su bili izloženi smrtonosnim količinama radijacije", dodaje majka 32-godišnjeg "samuraja".

Pročitajte više