MAKARSKA: RADNICI "AMFORE" I DALJE PROSVJEDUJU

Mirovno vijeće "Amfore", makarske punionice bezalkoholnih pića, na današnjem sastanku nije raspravljalo o neisplaćenim plaćama za sedamdesetak radnika za protekla tri mjeseca, a po riječima predsjednika Uprave Ivice Rotima, razlog je što se u tvorničkom krugu "provodi zakon ulice, a paljenjem automobilskih guma i drvenih paleta uništava se imovina i onečišćuje okoliš".

"Dok to radnici rade u tvorničkom krugu i ne prihvate zahtjev Uprave da ugase vatru, uklone izgorjeli otpad i otvore tvornička vrata, nema razgovora o radničkim plaćama jer bi to potvrdilo njihov nedopušten i zakonom kažnjiv postupak", poručio je Rotim.

Predsjednik Sindikata PPDIV-a u "Amfori" Ivo Talijančić kaže da su su se radnici okupili spontano i jušerašnjim paljenjem guma pokušali upozoriti na nesigurnu budućnost i težak položaj zbog triju neisplaćenih plaća te na loše stanje u tvrtki.

Radnici jučer nisu dopustili vodstvu ulaz u tvornički krug, a danas im je ulaz dopušten, no do radnog mjesta mogli su doći pješke, a automobile su morali ostaviti izvan tvornice.

Već dva mjeseca ništa se ne radi, ne proizvodi se, od 7. siječnja smo u štrajku koji nastavljamo, dolazit ćemo na posao, ali nećemo obavljati radne obveze sve dok ne dobijemo zaostale plaće, kažu radnici.

Po njihovim riječima "Amfora" je 80-ih godina slovila za jednu od najjačih europskih tvrtaka, no kad ju je prije tri godine kupila strana tvrtka, zapala je u teško stanje, a jedinim rješenjem smatraju stečajni postupak.



(Hina) vrib dd

Pročitajte više