Mamićev odgovor Uskoku: Ponosan sam na Ćorlukin transfer, ali i na sve što sam radio u Dinamu

Foto: Hina, Facebook

NAKON što je danas Uskok objavio da je proširio istragu protiv Zdravka Mamića, na svom Facebook profilu gazda Dinama reagirao je na nove optužbe.

"Danas sam iz medija saznao da USKOK priprema Novogodišnju čestitku u obliku proširenja istrage protiv partnera i mene.

Obzirom da za vrijeme trajanja istrage ne mogu javno govoriti o predmetima i poštujući činjenicu da nikakvu službenu obavijest još nisam primio- mogu samo odgovoriti da osjećam isključivo ponos prema poslu koji je obavljen prilikom transfera Ćorluke u Manchester City, te bez lažne skromnosti mogu reći da sam jedino ja mogao realizirati takav posao u tadašnjim tržišnim uvjetima.

Također, ponosan sam i na sav rad koji sam obavio u Dinamu, o čemu ću nažalost moći pričati samo na sudu.", poručio je Mamić.

Podsjetimo, Uskok je objavio da je donio rješenje o provođenju i proširenju istrage protiv petorice hrvatskih državljana (1959., 1959., 1982., 1970., 1968.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Uskok sumnja da je Mamić kao izvršni dopredsjednik GNK Dinamo, sklopio lažni ugovor s tvrtkom svog sina Marija Mamića kojim je njegova offshore tvrtka postala 'stvarni' vlasnik Dinamovog igrača. Temeljem tog ugovora, Dinamo je isplatio pola milijuna eura toj tvrtki, a novac je završio u rukama tate i sina Mamić. Ugovor je sklopljen 12. srpnja 2007. godine.

Drugi dio Uskokove istrage se odnosi i na transfer Vedrana Ćorluke u Machester City. Mamić je preko još druge offshore tvrtke, iza koje je također stajao njegov sin, za uslugu "zastupanja interesa igrača u Engleskoj te pronalazak kluba u dogovorenom roku" na račun te tvrtke uplatio 1,2 milijuna eura. Taj novac su također podijelili tata i sin Mamić.

Sporno je pak to da je 'posrednik', odnosno sin Mamić, trebao pronaći klub igraču koji je već počeo igrati u novom klubu. Naime, ugovor je potpisan nakon Ćorlukinog transfera u Manchester City, a odnosio se upravo na njegov odlazak iz Dinama, odnosno na vrijeme prije potpisivanja.

Pročitajte više