Mara Tomašević za Index: Žalim zbog povlačenja prijave protiv svog muža

Foto: Pixsell/Ivica Galovic

MARA Tomašević žali zbog povlačenja prijave protiv svog supruga, Alojza Tomaševića, župana Požeško-slavonske županije.

Prijavila ga je za zlostavljanje, a zatim, prije nekoliko mjeseci, povukla sve optužbe i izjave protiv muža. Tad je rekla kako nije zainteresirana za kazneni progon. Međutim, danas je za Index rekla kako žali zbog svog postupka. Nije htjela dodatno komentirati ovu izjavu, već nam je samo poručila da ćemo sve vidjeti na sudu.

>> Zašto je Mara Tomašević povukla prijavu? "Žene povlače prijavu zbog straha za život"

Potvrđena optužnica

Bez obzira na Marino povlačenje, slučaj protiv Tomaševića nastavio se jer je obiteljsko nasilje, za koje je nedavno i službeno optužen, kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, što znači da za progon obiteljskih nasilnika nije potrebna nikakva privatna tužba. Sud u Požegi potvrdio je optužnicu protiv nasilnog župana.

Podsjetimo, protiv Tomaševića krajem prošle godine Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu za obiteljsko nasilje.

Tomaševiću se na teret stavlja da je od listopada 2015. do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, "u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom, istovremeno je rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je kod Mare Tomašević izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva".

"Udarao rukama po glavi, hvatajući je za vrat i nadlaktice"


"Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozljedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu", piše u priopćenju DORH-a objavljenom početkom ove godine.

"Šutite i trpite"

Treba podsjetiti da je Mara Tomašević od samog izbijanja ove afere upozoravala da je pod velikim pritiscima jer je izašla u javnost s optužbama protiv supruga.

"Ženama bih poručila: Šutite i trpite jer boriti se s nekim tko je jači od vas mislim da neće uspjeti. Toga se i ja bojim, da neću uspjeti. Jednostavno neka šute, neka trpe i šute. Očigledno je da je nama ženama tako suđeno", rekla je tada supruga nasilnog župana.

Pročitajte više