MasterCard sponzorira UEFA Euro 2008

MASTERCARD Worldwide će danas obznaniti novu marketinšku podršku sponzorstvu europskog nogometnog prvenstva UEFA Euro 2008,
Kao službeni sponzor europskog nogometnog prvenstva, vodećeg europskog sportskog događaja, MasterCard će omogućiti bankama partnerima pristup nizu ekskluzivnih sredstava koje će moći koristiti za promociju Maestro debitnih kartica diljem Europe.

Izdavači Maestro kartica će moći razviti snažne marketinške alate u okviru svojih programa, uključujući prijave za dobivanje nogometnih ulaznica, online i televizijske mogućnosti promocije, službene maskote "Trix i Flix" i oznake Euro 2008.

Novo istraživanje MasterCarda je pokazalo da je poznatost o jedinstvenom europskom platežnom području (SEPA) među potrošačima i trgovcima niska. Svega 9% potrošača i 16% trgovaca je čulo za SEPA-u i to samo deset mjeseci prije njenog uvođenja. SEPA je sustav koji se temelji na ideji stvaranja jedinstvenog europskog tržišta s istim pravilima plaćanja debitnim karticama.

UEFA Europsko nogometno prvenstvo 2008 će okupiti 16 najbojih europskih nogometnih timova koji će se natjecati u Austriji i Švicarskoj od 7. do 29. lipnja 2008. godine. Očekuje se da će tijekom prvenstva biti prodano više od milijun ulaznica za utakmice. Završno ždrijebanje će se održati u Lucernu u Švicarskoj 2. prosinca 2007.

Pročitajte više