Mato Arlović u Sinju o reagiranjima na suđenje Norcu

Potpredsjednik SDP-a i Hrvatskog sabora Mato Arlović danas je boravio u Sinju, gdje je u sjedištu Gradske organizacije SDP-a odgovarao na novinarska pitanja, među kojima i o sudskom procesu tzv. gospićkoj skupini.

"Ne želim komentirati sudski postupak tzv. gospićkoj skupini, u kojoj je i general Mirko Norac, ali moram kazati kako reakcija čelnika jedinica lokalne samouprave i braniteljskih udruga Cetinskog kraja, te predstavnika Viteškoga alkarskog društva nije primjerena", rekao je Mato Arlović. Istaknuo je da cijeni sve što je Norac kao ratnik učinio pozitivno i dodao kako se nada da će sud utvrditi je li u tome bilo i nedopuštenih postupaka, te da će donijeti pravednu i na zakonu zasnovanu odluku.

"Na sudsku odluku, bez obzira na to kakva ona bila, mogu se redovitim putem žaliti branitelji optuženih, ali nikako nije dobro za Hrvatsku da se bilo koji sudski postupak, pa i ovaj, koristi u političke svrhe", zaključio je Arlović.

Čelnici Viteškoga alkarskog društva iz Sinja prošli su tjedan objavili priopćenje u kojem su istaknuli kako su uvjereni da će "hrvatsko pravosuđe - unatoč nekim domaćim i stranim pritiscima na tom montiranom političkom suđenju - donijeti poštenu, pravednu i moralnu oslobađajuću presudu", te najavili za sutra dolazak u Rijeku.

Na novinarsko pitanje o tome jesu li Račan i Linić "u zategnutim odnosima" Mato Arlović je odgovorio: "To je čista podvala i laž jer su njihovi odnosi korektni i više nego dobri."

Pročitajte više