MEI: Do konca dana očekujemo preostale odgovore

MINISTARSTVO za europske integracije očekuje u petak do konca radnog i preostalih 5 posto odgovora na upitnik Europske komisije za pripremu mišljenja o zahtjevu za članstvo RH u EU.

"MEI je do petka prijepodne primio 94,07 posto odgovora na upitnik EK a do kraja radnog dana očekujemo i ostalih 5,93 posto", kazala je za Hinu glasnogovornica MEI-a Ivana Grgić.

Sva ministarstva RH trebala su do 22. kolovoza dostaviti individualne odgovore na upitnik Europske komisije Ministarstvu europskih integracija.

Nakon što sva tijela državne uprave odgovore na svoj dio pitanja iz upitnika, slijedi redaktura tih odgovora, te dva kruga pregleda što bi radila posebna stručna skupina, kao i prijevodi odgovora na engleski jezik.

"MEI očekuje da će čitavi paket odgovora na upitnik hrvatska Vlada dobiti 26. rujna", kazala je glasnogovornica.

Hrvatska Vlada je u četvrtak na svojoj sjednici usvojila pregled aktivnosti i rokova za izradu odgovora na Upitnik Europske komisije za pripremu mišljenja o zahtjevu za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji.

Predsjednik Europske komisije Romano Prodi upitnik je Zagrebu predao 10. srpnja, a uobičajeni rok za odgovore je tri mjeseca.

Bruxellesu bi odgovori na upitnik, kako se očekuje, trebali biti predani do 10. listopada.

Pročitajte više