Meksiko se sprema za najveći uragan u povijesti: Ovo bi mogla biti nezapamćena katastrofa

Screenshot: YouTube

MJERENJA se slažu da je Patricia najsnažniji ikad izmjereni uragan, a svakim satom on je sve bliže i bliže pacifičkoj obali Meksika gdje se stanovništvo užurbano priprema na oluju i udare vjetra koji bi ponegdje mogli dosezati i preko 300 kilometara na sat, piše CNN.

Meteorološki centar iz Miamija upozorio je na "potencijalno katastrofalna klizišta u jugozapadnom Meksiku" tijekom današnjeg dana. Iako uragani znaju mijenjati snagu, pretpostavka je da će Patricia u trenutku dolaska na obalu ostati ekstremno opasni uragan pete kategorije.

Patricia svakako ima takvu silinu da iza sebe ostavi pravu pravcatu katastrofu u kojoj bi moglo biti mnoštvo ljudskih žrtava, a na putu joj se nalaze i neke poznate turističke destinacije kao što su Puerto Vallarta i Acapulco.

Kako su javili meteorolozi, Patricija je najsnažniji ikad izmjereni uragan kojeg je zabilježio Nacionalni centar za praćenje uragana, a koji bilježi vrijeme u Atlantiku io na istočnom Pacifiku.

Najbliži ovom uraganu bio je uragan Camille koji je obale SAD-a pogodio davne 1969. godine, a, usporedbe radi, Patricia je daleko jača i od Katrine koja je 2005. godine pogodila New Orleans.

Intenzitet Patricie usporediv je s tajfunom Haiyan koji je 2013. godine pogodio Filipine ostavivši iza sebe preko 6.000 mrtvih.

Meksiko je na nogama, a predsjednik Enrique Pena Nieto naredio je hitnu akciju kako bi se što spremnije dočekalo moguću katastrofu.
 

Pročitajte više