Mencer: Raspodjela novih radnih mjesta prilika je i za integraciju sveučilišta

RASPODJELA novih radnih mjesta prilika je da Sveučilište u Zagrebu počne djelovati kao funkcijski integrirano sveučilište, smatra rektorica Helena Jasna Mencer.

Na današnjoj konferenciji na kojoj je izvijestila o zaključcima sjednice Senata održane u utorak, rektorica Mencer podsjetila je novinare da je Vlada, odnosno Minsitarstvo znanosti i tehnologije, odobrila zagrebačkome Sveučilištu 124 nova radna mjesta za znanstveno-nastavna, nastavna i suradnička zvanja.

Za cijeli sustav visokoga obrazovanja u Hrvatskoj Vlada je odobrila 300 novih radnih mjesta što pak znači da je 41 posto novih radnih mjesta odobreno baš zagrebačkome sveučilištu, istaknula je rektorica.

Ustvrdila je da će se ta radna mjesta raspodijeliti prema strateškome planu Sveučilišta, dodavši da su svi fakulteti i akademije zagrebačkoga Sveučilišta već trebali napisati svoje strateške planove. Rektorica Mencer najavila je da će se već tijekom ovoga tjedna održati sastanak Rektorskoga kolegija koji će razmatrati prijedloge kriterija za raspodjelu tih radnih mjesta.

Osim toga, izvijestila je da je Salzburg Seminar - neovisna međunarodna institucija koja je u svibnju 2000. provela evaluaciju zagrebačkoga Sveučilišta, ponudila tomu najvećem hrvatskom sveučilištu besplatnu evaluaciju te mogućnost da predstavnici Sveučilišta budu članovi evaluacijskih skupina Salzburg Seminara. Inače, dodala je Mencer, za takvu prosudbu sveučilišta plaćaju 12.500 eura.

(Hina) ip

Pročitajte više