Mesić do imenovanje ne želi reći hoće li Stipetića naslijediti Mareković ili Lucić

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić izjavio je danas da je s premijerom i ministricom obrane usuglašeno tko će biti novi načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske, ali da do imenovanja može reći samo da će to biti jedan od kandidata koji se spominje u javnosti.

Mesić je to izjavio novinarima u Uredu Predsjednika nakon primanja izaslanstva Hrvatskog časničkog zbora.

Predsjednik nije želio odgovoriti hoće li sadašnjeg načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske Petra Stipetića naslijediti general-pukovnik Marijan Mareković ili general-pukovnik Josip Lucić.

O imenovanju odlučuje predsjednik države uz supotpis premijera.

Predsjednik Mesić odgovorio je na upit o napisima u tjedniku ´Globus´ u kome se tvrdi da je ´sigurnost predsjednika države ugrožena zbog kadrovskih promjena i pobunom među njegovim tjelohraniteljima´.

Mesić smatra da je ´sigurnost predsjednika države znatno bolja čim je kadrovski ojačano osiguranje´. Opovrgao je da se radi o mladim ljudima bez iskustva, istaknuvši da nitko među njima nije mlađi od 30 godina.

´Globus´ je pisao i o stambenim problemima predsjednikovih tjelohranitelja, na što je Mesić rekao ´da im treba pomoći, ali da je to u ovlastima Ministarstva unutarnjih poslova´.

Pročitajte više