Mesić i Tomčić primili izraelskog veleposlanika

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske primio je u utorak veleposlanika Države Izrael u RH Davida Granita s kojim je razgovarao o aktualnom stanju u Izraelu, iračkoj krizi i bilateralnim odnosima naših dviju država.

Kako je priopćeno, veleposlanik Granit obavijestio je predsjednika Mesića o formiranju nove vlade i odnosu političkih snaga u Izraelu u svjetlu rezultata nedavnih parlamentarnih izbora te konstatirao kako sada postoji većinsko raspoloženje kako na izraelskoj tako i na palestinskoj strani da se ide na obnovu pregovora i oživljavanje mirovnog procesa. Bilo je riječi i o mogućim posljedicama razrješenja iračke krize, neovisno o tome kojim će sredstvima to biti ostvareno.

Obostrano je pozitivno ocijenjen napredak u odnosima dviju zemalja. Veleposlanik Granit je izvijestio da je otvaranje izraelskog Veleposlanstva u Zagrebu isključivo pitanje financija, te je izrazio uvjerenost da će ono biti riješeno u doglednoj budućnosti.

Izraelskog veleposlanika primio je danas i predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić. Tijekom razgovora bilateralna je suradnja dviju zemalja ocijenjena dobrom, te je istaknuta obostrana želja za intenziviranjem svekolike suradnje na više područja, od kulture, sporta i znanosti do gospodarske suradnje, a naročito na razvoju potencijala luke rijeka, kao i mogućnost izraelskog sudjelovanja u projektu modernizacije zračne luke u Puli.



Pročitajte više