Mesić od ponedjeljka u posjetu Portugalu i Francuskoj

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić 5. i 6. travnja boravit će u radnom posjetu Portugalu tijekom kojeg će se sastati s predsjednikom Jorgeom Sampaijom i drugim visokim dužnosnicima te zemlje, priopćeno je u utorak iz Ureda Predsjednika.

Mesić u Portugal odlazi na Sampaijov poziv, a glavne teme posjeta bit će daljnji koraci uključivanja Hrvatske u EU i mogućnosti unapređenja bilateralnih odnosa, osobito gospodarskih, stoji u priopćenju.

Iz Lisabona će hrvatski predsjednik 6. travnja otputovati u Pariz, gdje će se sastati s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom i predsjednikom Nacionalne skupštine Jean-Louisom Debreom, s kojima će razmijeniti mišljenja o bilateralnim odnosima i regionalnim, europskim i globalnim pitanjima, a predviđen je i susret s predsjedavajućim Konvencije o budućnosti Europe Valeryjem Giscardom dEstaingom, kaže se u priopćenju.

Drugog dana boravka u Francuskoj predsjednik Mesić će u Nacionalnom muzeju renesanse u gradiću Ecouenu nazočiti otvaranju izložbe "Renesansa u Hrvatskoj", kojoj je i pokrovitelj zajedno s francuskim predsjednikom.

Pročitajte više