MESIĆ u gornjim bogićevcima

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sudjeluje danas u proslavi 70. obljetnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) u Gornjim Bogićevcima nedaleko Okučana.

Obraćajući se mještanima, Mesić ih je pozvao da se ne bave prošlošću, nego okrenu budućnosti i zajedno rade na ostvarivanju hrvatskih strateških ciljeva. Uz ulazak u Europsku uniju (EU), to se odnosi i na jačanje domaće proizvodnje.

"Moramo promijeniti hrvatsku privredu od uvozne u izvoznu, a da bi izvozili moramo proizvoditi. I to je naš veliki zajednički zadatak", rekao je Predsjednik.

Ustvrdio je također da sami moramo raditi na ostvarivanju standarda po kojima će nas zemlje EU prepoznati. Procijenio je da je Hrvatska na dobrom putu da u društvu zemalja EU-a bude do 2008. godine.

DVD Gornji Bogićevci jedno je od najstarijih društava u tom dijelu Brodsko-posavske županije. Za vrijeme Domovinskog rata njegovi članovi su prognani, a prostori za rad i oprema potpuno uništeni.

Nakon akcije Bljesak i povratka, rad Društva i mjesni dom su obnovljeni, a DVD trenutno okuplja 66 uglavnom mladih članova i jedno je od nositelja društvenoga života u Općini Gornji Bogićevci, na području posebne državne skrbi.

(Hina) xvruž ymd

Pročitajte više