Mesiću pozlilo u sauni

PREDSJEDNIKU Stjepanu Mesiću nedavno je pozlilo u sauni, potvrdio je prof. dr. Boris Vucelić, voditelj predsjednikova liječničkoga konzilija. Objasnio je da je Mesić na visokoj temperaturi u sauni bio nekoliko minuta dulje nego što je njegov organizam mogao podnijeti.

Prof. Vucelić izjavio je za Večernji je list da nema razloga za zabrinutost i potvrdio da je predsjednik Mesić dobro.

Internist-gastroenterolog Kliničkoga bolničkog centra "Rebro" u Zagrebu dobro je upoznat s predsjednikovim zdravstvenim stanjem, jer se njemu prijavljuje svaki detalj ili eventualna promjena stanja organizma.

Za činjenicu da je Mesiću pozlilo odgovoran je predug boravak na visokoj temperaturi u sauni. Prof. Vucelić upozorava da nije sauna toliko zdrava kao što se misli, čak ni za osobe puno mlađe od predsjednika Mesića. Dodaje da je organizmu potrebna određena priprema za dulji boravak u sauni.

Prof. Vucelić otkriva da Mesić svakih šest mjeseci obavi kontrolu svog zdravstvenog stanja, pa se tako, nakon proljetnog, već zna jesenski termin za sistematski pregled.

Mesić od svog prvog predsjedničkog mandata, podsjeća prof. Vucelić, zauzimao da javnost bude upoznata s njegovim zdravstvenim stanjem te nikada nije krio zdravstveni karton. Tako je poznato da predsjednik države ima povišen kolesterol u krvi, ali nije riječ o izrazito visokim vrijednostima.

Predsjednik Mesić pod liječničkom kontrolom uzima lijek za snižavanje kolesterola.

"On je inače dobra zdravlja, u dobroj je kondiciji i, s obzirom na visoku životnu dob, nema ama baš nikakvih zdravstvenih tegoba. Kad je riječ o zdravlju i kontrolama, vrlo je kooperativan i poslušan“ - kazao je voditelj predsjednikova liječničkoga konzilija.

Vucelić smatra da bi jednom u godini trebalo javnosti objaviti zdravstveni karton predsjednika države, predsjednika Vlade i predsjednika Sabora.

Pročitajte više